torsdag, september 17, 2015

Flot lektørudtalelse til Drømmespejlet

Lektørudtalelse
 
Kort om bogen
Speciel og eksperimenterende billedbog, som er inspireret bl.a. af den argentinske forfatter J.L. Borges værker. Bogen kan bruges fra man er 12 år, men vil måske særligt interessere voksne.
 
Beskrivelse
Denne bogs handling fortælles på to plan; en "in real life"-historie om pigen Alice, som bor i en campingvogn med sin arbejdsløse mor, og en drømmesekvens, hvor hun gennem sin fantasiven Jorge føres igennem flere af J.L. Borges fortællinger blandet med Alice i Eventyrland og andre store klassikere. En labyrintisk rejse til stedet Isfahan, hvor det viser sig, at løsningen på alle hendes og morens problemer ligger gemt. I modsætning til alle andre drømme, er det heldigvis rigtigt nok. Rasmus Svarre er cand.mag. i visuel kommunikation og har tidligere udgivet to tegneserier for voksne.
 
Vurdering
Det er en meget speciel bog, som man nok får mest ud af, hvis man har et vist kendskab til både Jorges og verdenslitteraturens klassikere. Illustrationerne er dystre, udtryksfulde og eksperimenterende, og billederne er sat meget forskelligt op og har indimellem også tegneseriepræg. Men selvom bogen har en lækker finish og er meget gennemarbejdet visuelt, er det ikke en type bog, børn uden videre kaster sig over. I et forløb i dansk eller billedkunst kunne en dygtig underviser nok få noget spændende ud af den.
 
Andre bøger om samme emne/genre
Jeg har ikke kunnet finde andre billedbøger, som helt minder om den.
 
Til bibliotekaren
En speciel og ikke lettilgængelig bog primært rettet mod voksne. Indkøbes til de store biblioteker.
 

Ingen kommentarer: