tirsdag, marts 06, 2012

Udstillingen Kunsten at smitte
Er en udstilling sammen med Anna Kornum på Rumkammerats galleri.
Der er
fernisering torsdag d. 8. marts, kl.16 – 20, på Rumkammerat, Nansensgade
35, st. th.1366 København K.

Malerier af Anna Kornum og Rasmus Svarre

Afsprit dine hænder, put ansigtsmasken på og tag en dyb indånding før du træder ind i af døren til udstillingen, Kunsten at smitte. Med andre ord, hvis din mave kan klare både byldepest, fransk filosofi og udsøgt maleri i èn og samme udstilling, så ses vi til fernisering Torsdag den 8 marts kl. 16-20.

I en tid hvor frygten for svinepesten og fugle influenza stadig sidder i kroppen, byder vi på en udstilling med malerier om dødsensfarlige epidemier og zoonoser, af billedkunstnerne Anna Kornum og Rasmus Svarre.

Anna Kornums værker udforsker det imaginære univers, der opstår i det fatale møde mellem dyr og menneske - hvor sygdomme fra dyr overføres til mennesker også kaldet for zoonoser.

Rasmus Svarres malerier udspringer af en bog, Epi-demos skabt sammen med filosoffen, Anders Fogh Jensen. Bogen og malerierne fortæller historien om styring af mennesker under forskellige epidemier frem til i dag.

De to yngre malere fabulerer i begge over sygdom og død på udstillingen. Tilskueren konfronteres med hvorledes vi som billedskabende væsner forholder os til det faktum, at vi alle skal dø – nogle af os via uhyrlige og uhyggelige sygdomme. Det faktum at epidemierne bare ligger og venter på, at få lov til at danse deres dødedans hen over millioner af fremtidige ofre fungerer som det kanvas værkerne er skabt på. Malerierne fremstår derfor som en slags snapshots af vores kollektive mareridt om den alt alt for skrøbelige menneskelige eksistens.

Fernis Torsdag den 8 marts kl. 16-20 samt tale af filosoffen, Anders Fogh Jensen!!

Ingen kommentarer: