mandag, november 16, 2009

Space OdditiesSpace Oddities

På Rumkammerats galleri


Div. kunstnere
30.okt - 12.dec

Billedkunst, performance og musik

Ziggy Stardust, Aladin Sane eller Thin White duke – en kamæleon med mange navne.

For præcis 40 år siden landede mennesket på månen, og samme år iklædte Bowie sig figuren Major Tom og lod ham forsvinde ud i rummet på singlen Space Oddity.

Albummet med selv samme navn er det egentlige gennembrud for og markerer startskuddet på den Bowie som vi kender idag: en kunstner i konstant forvandling.

Rumkammerat fejrer dette 40 års jubilæum med en gruppeudstilling, hvor de indbudte kunstnere producerer værker der tematiserer og går i dialog med David Bowie.

Bowie er selv en kunstner, der ud over musikken suger til sig fra en stort set alle æstetiske felter: litteratur, scene- og billedkunst. Det er derfor oplagt, ligeledes at lade kunstnere, der arbejder med meget forskellige medier, give deres bud på et ’Bowie-værk’.

Vi ønsker at sætte fokus på det skæve, det avantgardistiske, det mørke, det kønnede, det dekadente og det fremmedgørende hos Bowie. Udstillingens ambition er, at vise hvordan Bowie 40 år efter gennembruddet med Space Oddity, stadig aftegner flugtlinier der er farbare den dag idag.

Kunstnere: Jacob Tækker, Peter Brandt, Tomas Lagermand Lundme, Alba Enström, Charlotte Grum, Kissmama, Paula New Woman, Claus Ankersen, Overgang, Biba fibiger, Hr. Mansen og Rasmus Svarre.

Udstillingen kurateres af Rasmus Svarre

Ingen kommentarer: